Menü
a-pillango
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2014, jan, 18.
Továbbiak: Gyerekfilmek és Rajzfilmek


A Pillangó /2002/

színes, feliratos, francia vígjáték, 85 perc

A nyolcéves Elsa nagyon magányos. Amikor kiderült, hogy anyja, Isabella Elsával terhes, a gyermek apja elhagyta. Isabella segédápolónő, és keményen kell dolgoznia a megélhetésért, így kevés ideje marad a kislányára. Elsa és anyja új lakásba költözik, a szomszédjuk egy mogorva özvegyember, Julien, aki minden idejét lepkegyűjteményével tölti. Egy nap, amikor Isabella sokat késik a bisztróból, ahol kislánya vár rá, és ahol az öregúr szokott üldögélni, Julien hazaviszi a gyermeket, és megmutatja neki a pillangógyűjteményt. Elsának nagyon tetszenek a lepkék, és felderíti a lakást is. Julien ugyan figyelmezteti, hogy egy szobába nem nyithat be, de amikor Julien kimegy, Elsa persze kinyitja az ajtót. A szobában eleven lepkéket lát, amelyek virágról virágra szállnak.

A visszatérő Julien dühbe gurul, és csak akkor enyhül meg, amikor kiderül, hogy a kislány még nem járt Párizson kívül. Elsa rendszeres látogató lesz Julien lakásában, s megtudja, hogy az özvegyember kirándulást tervez, be akar gyűjteni egy ritka pillangót. A kislány elrejtőzik az öregember autójában, és csak akkor derül ki, hogy ő is ott van, amikor Julien megérkezik Vercors-ba.

A férfi először el akarja vinni a rendőrségre, de Elsa azt füllenti, anyja tud a kirándulásról. A zsörtölődő lepkegyűjtő megengedi, hogy a kislány csatlakozzon hozzá, és nem győz válaszolni kérdéseire, mivel a gyermek életében először lát szarvast és tehenet. Elsa szándékosan leejti Julien mobiltelefonját, hogy a férfi ne hívhassa fel Isabelle-t, de nagyon csalódott, amikor kiderül, hogy a magával vitt GameBoy nem működik, mivel vizes lett. A kalandos kirándulás során az öregember és a kislány jobban megismeri és megkedveli egymást, Julien megtanítja Elsát arra, hogy értékelje az életet, és tiszteljen másokat, míg Elsa segít Juliennek, hogy újra felfedezze a nevetés örömét…

rendező: Philippe Muyl
forgatókönyvíró: Philippe Muyl
operatőr: Nicolas Errera
jelmeztervező: Françoise Dubois, Sylvie de Segonzac
látványtervező: Nikos Meletopoulos
vágó: Mireille Leroy

Tags:


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑