Menü
arkadia-gyerektv
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 07.
Továbbiak: Az Elsüllyedt Világok, Rajzfilmsorozatok


Az Elsüllyedt Világok – Árkádia 1001 Órája

A Föld alatt élő Arkádia népének Napuk, a Shagma ad életerőt, aminek ereje fogyatkozni kezd… Az 1985-ös francia Az Elsüllyedt Világok mesesorozat 1. évadának, 7. részét nézheted most meg, amely az Árkádia 1001 órája címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Shagshag és utasai, övezetből övezetbe, rétegből rétegbe haladnak céljuk felé, közben rájönnek arra, hogy néha jó emlékezni a múltra, ha az ember azt akarja, hogy legyen jövője is. Mielőtt a nagy világrengés elnyelte volna Árkádiát, jóval azelőtt, hogy az árkádiai gyerekek elküldték volna Arkanat, Shagsag már rengeteg expedícióban vett részt, így most meg se kottyant  számára sebesen, sziklák közt menekülni a kalózoktól. Popócici, Agyalap és Zsebpiszok mindenáron megakarták szerezni Shagshag-ot, de amikor egy új réteg sivatagjába tévedtek már nem annyira érdekelte őket a koros repülő.

Spartacusék egy mozgó, csak nőkből álló karavánra lettek figyelmesek a homoktengerben. Spartacust, Agyalapot és Zsebpiszkot elfogták és elszökött rabszolgaként a szultána elé vitték. Spartacus beszélt “őfényességehez”, így a törvény szerint fejét kell venni. Popócici és Arkana összefogott, hogy kihozzák a női birodalom három új rabszolgáját, az idő sürget… Shagshag próbálta húzni az időt és emlékszik pár régi emlékre: “Jóval a világrengés előtt amikor az árkádiaiak a föld felszínén éltek sokat veszekedtek és verekedtek egymással, már akkor sokan a Shagma körül telepedtek le és új életet kezdtek, sokan elakarták felejteni ezt a boldog és nyugodt életet, sőt eltörölni múltjuk emlékeit.” -Shagshag a memóriájában így őrizte mégis Árkádia múltjának 1001 óráját

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑