Menü
az-elso-amerikaiak-gyerektv
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, nov, 28.
Továbbiak: Egyszer Volt... Amerika, Rajzfilmsorozatok


Egyszer volt… Amerika – Az Első Amerikaiak

Egyszer volt, hol nem volt… Amerika francia ismeretterjesztő rajzfilmsorozat azokat az utazókat mutatja be, akik először léptek Amerika földjére! Albert Barillé mesesorozatának 1. részét nézheted most meg, címe: Az első amerikaiak.

Leírás:

Amerika, néhányan azt mondanák Kolumbusz Kristóf fedezte fel 5 évszázada, néhányan pedig azt, hogy a vikingek 500 évvel még korábban. Ez mind helyes, de az első igazi amerikaiak mégsem ők voltak. Körülbelül 40 ezer évvel ezelőtt Alaszka és Szibéria még nem volt különálló, mint ma, mert egy hideghullám jéggé és hóvá változtatta a tengerek vizeit, amelynek szintje 100 métert csökkent. Szibériában pedig ugyanolyan emberek éltek, mint mindnyájunk.

Az első amerikaiak ősei kelet felé vándoroltak, a csordák felkutatására, évszakról-évszakra, generációról-generációra, nem tudták merre járnak, azt se merre tartanak, de aztán eljutottak oda, amit ma Bering szorosnak hívunk. Abban az időben ez a szoros még nem létezett, mert a tenger vizét a hideg jéggé és hóvá alakította és előbukkant a nem túl mély földfelszín….

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusa2 hozzászólássa Egyszer volt… Amerika – Az Első Amerikaiak

  1. Lani

    Ha már nem megy, legalább ne írnák ki, hogy fent van…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑