Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2011, dec, 24.
Továbbiak: Gyerekfilmek és Rajzfilmek


Hófehérke és a Hét Törpe /1937/

színes, hangalámondásos, amerikai rajzfilm, 85 perc, 1937

rendező: Walt Disney, David Hand
író: Jacob Ludwig Karl Grimm, Wilhelm Karl Grimm
forgatókönyvíró: Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, Ted Sears, Webb Smith
zeneszerző: Frank Churchill, Larry Morey, Leigh Harline, Paul J. Smith
operatőr: Maxwell Morgan

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép királylány, akit Hófehérkének hívtak. Mostohaanyja, a királynő nevelte, aki rendkívül hiú volt, ezért mindennap megkérdezte varázstükrét ki a legszebb, s egy nap a tükör azt válaszolta, hogy Hófehérke.

A királynő magához hívatta udvari vadászát, s megparancsolta neki, ölje meg Hófehérkét, s a leány szívét vigye el neki. A vadásznak megesik a szíve Hófehérkén, s ezért elengedi. Hófehérke az erdőn át rátalál a hét törpe házára, amit alaposan kitakarít, s vacsorát is főz. A törpék, mikor hazajönnek, nem értik, hogy lett minden tiszta. Végül megtalálják Hófehérkét, és megengedik, hogy náluk maradjon.

Mindeközben a királynő a kastélyban ismét megkérdezi varázstükrét, amely megmondja, hogy becsapták, és Hófehérke él. A királynő vénasszonnyá változik, és mérgezett almát készít Hófehérkének. Másnap megjelenik a királynő, akinek sikerül a terve, és Hófehérkét megmérgezi. A törpék látják, hogy mit tett a királynő, és felkergetik a hegy tetejére, ahol a királynőbe belecsap a villám, s lezuhan. A törpék üvegkoporsóba teszik Hófehérkét, hogy szépsége örökké látható maradjon. A királyfi, aki szerelmes Hófehérkébe, és Hófehérke is belé, megtalálja, egy utolsó csókot lehel szerelme ajkára, aki ettől felébred, és boldogan éltek míg meg nem haltak.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusa6 hozzászólássa Hófehérke és a Hét Törpe /1937/

  1. Pingback: Egyszer Volt, Hol Nem Volt: Az Animáció - GyerekTV.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel az oldal tetejére ↑