Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, Júl, 17.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Amit Megeszünk

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 2. részét vételezheted szemügyre, ami az Amit megeszünk címmel büszkélkedhet!

Tartalom:

Miss Mitzi osztálya most egy vad, sebes és félelmetes tanulmányi kirándulásra indul a Varázslatos Iskolabusszal: Arnold emésztőrendszerébe tesznek látogatást. Carlos, Dorothy Ann, Keesha, Tim, Pheobe, Ralphie és Wanda közvetlen közelről láthatják a rágást (a fogainkkal felaprítjuk, szétnyújtjuk, összemorzsoljuk az ételt olyan apróra, hogy letudjuk nyelni), majd az izmos nyelőcsövön keresztül a gyomorba kerülnek, ahol azt láthatják, hogy a darabos étel hogyan változik pépessé a gyomorsavtól és más vegyi anyagoktól.

A Varázslatos Iskolabusz nebulói ezután átjutnak a vékonybélbe, ahol bélbolyhokkal találkoznak (a bélbolyhok a vékonybélből felszívják az étel tápláló részét, majd bejuttatják a véráramba, a véráram pedig a tápanyagokat elszállítja szerte a test minden részébe, megemésztett táplálékból fűtőanyagok állítanak elő). A vékonybél után a vastagbél következik a “bűz alatti világ”, ahol ételmaradékok és emészthetetlen salakanyagok tartózkodnak. Miss Mitzi és az osztály nem szeretne a hagyományos emésztési kijáraton kimenni, így inkább visszafelé “eveznek”…

Tags: ,


A GyerekTV főbubusa2 hozzászólássa A Varázslatos Iskolabusz – Amit Megeszünk

  1. szupermarci

    hé árcsi felfededztem a meserészben egy bugot.Arnold testében voltak mivel ő volt a tanulmányi kirándulás.De ha Arnoldban vannak,akkor Arnold hogyan került a buszba?

    • Arcsibárd

      Kedves Marci! Arnold csak eszik, Miss Mitzi és az osztálytársai pedig közvetlen közelről nézik, hogy a bevitt élelmiszer, hogy emésztődik meg. 🙂 Nem láttam volna, hogy Arnold a saját gyomrában lenne a buszon, de ha tudsz mondani egy idősávot, akkor szívesen megnézem! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑