Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, Sze, 03.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Ha Hajlít, Akkor Izom

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 2. évadának, 2. részét vételezheted szemügyre, ami a Ha hajlít, akkor izom címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Miss Mitzi az osztályát  speciális “mindenvevőörömegaranciális testépítő szerviztorony”-ba vitte, mert a varázslatos iskolabusznak valószínűleg elromlott a transzformátora, amit csak ott tudnak megjavítani. Itt dolgozott Rádiusz Karcsont mester, a mindentudó generál kovács, akitől anno Miss Mitzi tanult a “buszonatikáról”. Ralphie elhatározta, hogy mindenáron építeni fog egy robot Ralphie-t, aki elvégez helyette minden munkát, még a buszmosást is. Rádiusz mester mondta Ralphie-nak, hogy nem építhet robotot anélkül, hogy tudná, hogyan működik a teste.

Rádiusz Karcsont mester kölcsönadta a gyerekeknek a röntgenhez hasonló intraszkópikus kinetovizsgaszkópját, amivel megvizsgálhatják, hogyan és miért tud mozogni az emberi test. Ralphie rájött, hogy a vázszerkezet, azaz a csontváz nélkül nélkül az ember mozogni sem képes, így azzal kezdték a RoboRalphie megépítését. Aztán kiderült, hogy nem azért tudunk mozogni mert vannak csontjaink, hanem azért mert a csontjaink összekapcsolódnak, az ízületek miatt tudnak mozogni a csontok. Az izmok mozgatják a csontokat, mozgásba hozzák. Az izmok mindig ellentétes működési párokat alkotnak….

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑