Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 26.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Hangyalesen

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 12. részét vételezheted szemügyre, ami a Hangyalesen címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Kesha annyira megkedvelte az osztályterembe bekísért hangyácskáját, hogy Miss Mitzi eldöntötte: a varázslatos iskolabusz és a gyerekek egy hangyabolyba mennek tanulmányi kirándulásra. A hangyák nem értik a szavakat, annál inkább a szagokat, megszagolgatják őket, hogy lássák ki fia borja. A hangyák teste kiválaszt egy vegyi anyagot, a feromont, hogy egymást betudják azonosítani. Miss Mitzi és az osztály a hangyaboly belsejébe érve találkoztak “kamrahangyákkal”, akik az élelem bespájzolásával foglalkoztak, majd láthattak tojásból kiket hangyalárvákat, amiket az anyahangyák  ide-oda cipelnek, mindig oda viszik őket a hangyabolyban, ahol a legmegfelelőbb a hőmérséklet.

A gyerekek még megcsodálhatták a bebábosodott lárvákat is, sőt láthatták azt is hogyan szorgoskodnak az építőhangyák, amikor esőtől omlott be a hangyaboly. De a királynőt is megszemlélhették, aki a tojásokról gondoskodik. Minden hangyának megvan a maga dolga, így dolgoznak össze…

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑