Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 30.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Kavarjunk Vihart!

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 13. részét vételezheted szemügyre, ami a Kavarjunk vihart! címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Mitzi néni és a gyerekek Ralphie-ra Viharemberre bízták magukat, mert a fülledt melegben nem tudtak semmi mást csinálni a tunyuláson kívül. A Viharembernek tudnia kellett, hogy az időjárás három alapeleme, a levegő, a víz és a hő keveredése adja az időjárást (plusz negyedikként a domborzat is belejátszik). Ralphie Viharember elsőként a varászlatos iskolabusz szélkarját pörgette meg az időjárás más és más a helytől függően, a szél, a víz és a hőmérséklet különféle keveredése különféle időjárást hoz létre.

A szelet a természetben a levegő és a hő keveredése idézi elő, a föld felmelegíti a levegőt és a meleg levegő felszáll. A felszálló meleg levegő helyét másik, alacsonyabb hőmérsékletű foglalja el. Ez a légmozgás idézi elő a szelet. Miss Mitzi és a gyerekek megérezték a szél erejét, aztán átváltoztak apró vízszemekké. A felhők apró vízcseppek millióiból állnak, ami jégkristályokká változtak, mások és egyediek. Amikor a jégkristályok összekapaszkodnak a felhőben és megnőnek, nagy lesz a súlyuk és esőcsepp formájában lehullanak.

A Viharember csinált felhőt, csinált esőt, de még nem csinálta meg a beígért égi háborút. Ralphie alaposan húzogatta a víz, hő és szél karokat. A meleg, nyirkos meleg felszáll a hatalmas felfelé irányuló légáramlatban, a nedvesség a felfelé irányuló hideg légáramlatban felhővé tömörül és amikor már elég hideg van a nedvesség átváltozik jégkristályokká, aztán hópelyhekké, ha a hópelyhek már túl súlyosak akkor leesnek.

SHIKA-SHIKA BABUMM!

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑