Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 22.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Magocskák, Nőjetek!

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 11. részét vételezheted szemügyre, ami a Magocskák, nőjetek! címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Miss Mitzi Pheobe régi iskolájának füvészkertjébe vitte az osztályt tanulmányi kirándulásra, hogy megtalálják a lány kedvenc, csodaszép virágját. A varázslatos iskolabusz katica külsőt öltött magára és egyenest a virágszirom belsejébe lépegetett, ahol a sárga, édes nektár leledzett, amit a rovarok és főleg a méhecskék szívnak fel jóízűen. A növények nektárt készítenek a rovaroknak, a növények a virágjukkal mutatják meg, hol a nektár. A gyerekek észrevették, hogy a virágok porzószálai által kibocsátott pollenszemcsék rátapadnak a méhecskék lábaira, akik továbbviszik a pollent egy másik virág bibeszálának tetejére, a bibére.

Pheobe rájött, hogy ha ezek a pollenszemek a másik virágba jurnak, akkor kezd kifejlődni a magfejlemény, amiből lesz a növény magja. Tehát így növekednek a magok a növényekben. Miss Mitzi és az osztály nagyon sietett, hogy Pheobe virága időben kinőjön…

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑