Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 06.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Minden Kiszárad

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 7. részét vételezheted szemügyre, ami a Minden kiszárad címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Pheobe nagyon aggódott, amiért a sivatagban élő állatok elpusztulnak a nagy forróság, élelem- vagy vízhiány következtében, így meghirdette az MSIE (Mozgalom a Sivatagi Ínség ellen) akciót. Kivételesen most Arnold sürgette Miss Mitzit, hogy minél előbb egy sivatagban találhassa magát az osztály. A varázslatos iskolabusz repülővel vitte a gyerekeket az iskolához legközelebbi sivatagba és közben Tim elárulta, hogy ha nem volnának hegyek, sivatag sem volna. Néhány sivatag az esőárnyék hatása következtében alakul ki. A meleg, páradús levegő felszáll a hegyek fölé és a víz, eső vagy hó formájában kicsapódik. A hegy fölött minden csapadék kifogy a levegőből, amely a hegy túloldalán már száraz, mint a sivatag.

Pheobe rájött a kisebb állatokat sem kell túlzottan félteni a sivatagban, ugyanis a kistermetű állatok speciális trükkökkel mentik az életüket, hogy gyorsak vagy szúrósak. A buzgó kislány megtudta, hogy a sivatagi nyuszit nem kell hűteni, ugyanis egy beépített “légkondicionálóval” rendelkezik. Tudjuk, hogyan hűl le a a felforrósodott hűtővíz az autó motorjában, egyes sivatagi állatok ezért növesztenek nagy füleket. Amikor felforrósodott vérük átfolyik a füleiken a hosszú út alatt le is hűl.

Mitzi néni megmutatta a gyerekeknek, ahogy a nap lement a sivatag teljesen megváltozott, arra vártak az állatok, hogy lemenjen a nap és lehűljön a levegő. Nem gyakori az eső a sivatagban, kiadós eső után minden csupa élet. Minden sivatagi élőlény be van rendezkedve a túlélésre, a sivatagban élő összes növény és állat alkalmazkodott a körülményekhez.

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑