Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 14.
Továbbiak: A Varázslatos Iskolabusz, Rajzfilmsorozatok


A Varázslatos Iskolabusz – Vigyázz, Kész, Rajt!

Sok kisgyerek szeretne utazni Miss Mitzi varázslatos, felfedező kirándulásaira, különleges iskolabuszán! A varázslatos iskolabusz egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, mely fantasztikus helyekre kalauzolja el a nézőt. Most a kanadai mesesorozat 1. évadának, 9. részét vételezheted szemügyre, ami a Vigyázz, kész, rajt! címmel büszkélkedhet!

Leírás:

Miss Mitzi majdnem lefújta a tanulmányi kirándulást, mivel az varázslatos iskolabusz alkatrészcserére szorult, valószínűleg a méretométerével volt a gond. A gyerekek viszont mindenképpen akartak Mitzi néninek egy szülinapi tortát venni, így meggyőzték, hogy legyen megtartva a kirándulás. Az osztály a betegeskedő busszal egy igazi vegytani kiruccanásra indultak, egy cukrászatba, mert a cukrászat valójában egy vegyi üzem finom hozzávalókkal. A busz olyan kicsire zsugorította a gyerekeket, hogy csapatmunkára volt szükség ahhoz, hogy megcsinálhassák Mitzi kedvenc csokitortáját.

Carlos irányítása alatt megkeresték és kimérték a hozzávalókat, Ralphie két tojásért, Tim és Vanda két pohár cukorért és két bögre lisztért, Lizzy egy csipet sótért és két pohár tejszínért, Kesha langyos tejárt, Phoebe vajért, Arnold sütőporért ment, Dorothy Ann pedig őrt állt, hogy Mitzi néni ne vehesse észre az ünnepi készülődést. A gyerekek a hangyaméretnek köszönhetően rájöttek, hogy a cukorszemcsék és a lisztszemcsék is különféle részekből állnak össze. Dorothy Ann szemtanúja volt, hogy az ecet és a sütőpor együtt egy új anyagot, gázt hoznak létre. A főzés és a vegyészet hasonlítónak, mindkettőben mérni kell az anyagokat és összekeverni őket, hogy valami új keletkezzen.

Miután a süti alapanyagait összekeverték a busszal lapátjaival, bekerültek a 200 fokos sütőbe, ahol láthatták a gyerekek a víz elpárolgását és a tészta megszilárdulását! 🙂

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑