Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2014, jún, 04.
Továbbiak: Andersen, a Mesemondó, Rajzfilmsorozatok


Andersen, a Mesemondó – A Fülemüle

Hans Christian Andersen a leghíresebb meseírók közé tartozik, csodás történetein generációk nőttek fel. A történet abba a mesevilágba repít vissza, amelyet a sorozat megjelenési évéhez, Andersen 200 éve írt. A 2004-es angol rajzfilmsorozat, az Andersen, a mesemondó 3. részébe “repülhetsz” vissza, melynek címe: A fülemüle.

Leírás:

Ez az eset Kínában történt, sok-sok évvel ezelőtt, éppen ezért érdemes meghallgatni, mielőtt feledésbe vész. A császár palotája volt a legszebb a világon, a legtörékenyebb porcelánból készült. Ezüstcsengők csüggtek a virágokon, hogy mindenki észrevegye őket. A császár kertje olyan nagy volt, hogy még a kertész sem tudta hol ér véget. Ha igen nagyon sokáig ment benne az ember, rengeteg erdőbe ért, ahol mély tavak csillogtak az öreg fák alatt. Az erdő egészen a tengerpartig húzódott, s a vízre hajló fák alá bevitorlázhattak a tengerjáró, nagy hajók.

Ebben az erdőben egy édes hangú fülemüle lakott; olyan gyönyörűen énekelt, hogy még a szegény halászember is odahagyta minden dolgát, és csak a hangjára figyelt, amikor éjjel hálót vont a tengeren…

Tags:


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑