Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, ápr, 15.
Továbbiak: Bogyó és Babóca, Rajzfilmsorozatok


Bogyó és Babóca – A Kis Dongólány

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány kalandos, természetbeli felfedezéseit, Bartos Erika meséi alapján Pogány Judit meséli el nekünk. Most a kis barátok történeteinek 1. évadának, 10. részét skubizhatod meg, melynek címe: A kis dongólány.

Tartalom:

Bogyó, Babóca és Baltazár korán reggel kiindultak a rétre, hogy kipróbálják az ejtőernyőt, amit a méhecske varrt. A réten egy ismeretlen dongólány volt, aki éppen orgonát szedett, közben vidáman énekelte a tavasz dalát. Baltazár mutatkozott be elsőként és bemutatta a csigafiút és a csigalányt is. Dorottya elárulta, hogy hosszú útról tartott hazafelé és egy kicsit megpihent a réten. Baltazár magukkal hívta játszani a kis dongólányt. Elsőként Baltazár és Dorottya ugrottak le a dombról, utána pedig mindenki sorra próbálta ki az ejtőernyőt, egész estig játszottak.

Mivel holnap hosszú útra indul a kis dongólány, Bogyó, Babóca és Baltazár elbúcsúzott Dorottyától. Hazafelé Baltazár annyira lógatta az orrát, hogy végül Babóca megkérdezte tőle mi bántja, mire Bogyó nevetgélve rávágta, hogy szerelmes. Babóca azt tanácsolta Baltazárnak, hogy építsenek egy kis házat Dorottyának, hogy az ő erdőjükben maradhasson a dongólány. Másnap Baltazár, Babóca és Bogyó korán felkeltek, szaladtak a rétre, hogy beszéljenek Dorottyával, de sajnos elkéstek a kis dongólány már útra kelt, csak egy kis levelet hagyott a fára tűzve, amelyben elköszön a barátaitól…

Tags:


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑