Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, máj, 09.
Továbbiak: Bogyó és Babóca, Rajzfilmsorozatok


Bogyó és Babóca – Sün Soma Születésnapja

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány kalandos, természetbeli felfedezéseit, Bartos Erika meséi alapján Pogány Judit meséli el nekünk. Most a kis barátok történeteinek 2. évadának, 3. részét skubizhatod meg, melynek címe: Sün Soma születésnapja.

Tartalom:

Egy nyári reggelen Bogyó, a csigafiú, Babóca, a katicalány és az erdő többi lakója együtt játszottak a réten, felváltva lökték egymást a bükkfalevél hintán. Az arrafelé bandukoló Sün Soma nagyokat sóhajtott, amiért ő nem tud hintázni, mert túlságosan nagy hozzá. A többiek tanácstalanul néztek egymásra, majd eszükbe jutott, hogy Sün Soma pár nap múlva 10 éves lesz. Baltazár tudta, hogy minek örülne legjobban a szülinapos sün: egy hintának. A többiek nagyon jó ötletnek tartották a kis dongófiú ötletét, így a kis barátok nekiálltak ácsolni egy hintát Somának.

Fűrészt, kalapácsot, szegeket, csavarokat hoztak, erős faágakat kerestek. A hajóalakú fatörzset erős zsinórokkal kötötték fel a vastag faáglábakra, amikor a hinta elkészült mind elmentek Baltazár házába és nekiálltak ötemeletes tortát sütni, amit meggyel, mazsolával és dióval díszítettek fel. Miután készen lettek a tortával is, Bogyó levelet írt Sün Somának, hogy várják őt Baltazár háza elé, pontban délre…

Tags:


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑