Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 14.
Továbbiak: Egyszer Volt... a Felfedezők, Rajzfilmsorozatok


Egyszer Volt… a Felfedezők – A Pinzon-testvérek, avagy Kolumbusz Ismeretlen Arca

Egyszer volt, hol nem volt… a felfedezők francia ismeretterjesztő rajzfilmsorozat az emberiség legnagyobb felfedezőit mutatja be, akik korukban megváltoztatták a világról kialakult képet! Albert Barillé mesesorozatának 9. részét nézheted most meg, címe: A Pinzon-testvérek, avagy Kolumbusz ismeretlen arca.

Leírás:

Abban az időben, úgy 5000 évvel ezelőtt sok tengerész odaveszett a vizeken, fogalmuk sem volt Amerika létezéséről. A földet egészen máshogy képzelték, mint ahogy ma ismerjük. Abban az időben nem sok mindent tudtak a földrajzról, előbb még fel kellett fedezni a világot. Kolumbusz Kristóf, II. János portugál király elé járult, hogy az engedélyezze az expedíciót, a király megtagadta. Kolumbusz testvére, Bartolomeo VII. Henrik angol királynál járt hasonlóan, majd VIII. Károly francia király, annak nővérénél kilincselt, de ők meg a háborúzással voltak elfoglalva. Kolumbusz ezután a spanyol uralkodópárnál Ferdinándnál és Izabellánál próbált szerencsét.

Kolumbusz a Pinzón-testvérekkel tudott megállapodást kötni az új világ felfedezésére. 1492. augusztus 3-án indult el Palos kikötőjéből Kolumbusz Kristóf három hajója, a Santa Maria, a Nina, a Pinta, hogy az Atlanti-óceánon nyugati felé haladva elérjék Kínát és a Távol-Keletet. Az Amerika felfedezésével végződő expedíció a történelem egyik legjelentősebb utazása volt. Kolumbusz volt Amerika felfedezője, a történet mégsem ilyen egyszerű. A Pinzón család éveken át járkált az udvarba, azt bizonyítva, hogy a dicsőségben nekik oroszlán részük volt. Napjainkban a kis dél-spanyolországi városban, Palosban Kolumbusznak nincs is szobra, van ellenben Martín Alonzo Pinzónnak.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusa



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑