Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, aug, 26.
Továbbiak: Egyszer Volt... a Felfedezők, Rajzfilmsorozatok


Egyszer Volt… a Felfedezők – Cabeza De Vaca

Egyszer volt, hol nem volt… a felfedezők francia ismeretterjesztő rajzfilmsorozat az emberiség legnagyobb felfedezőit mutatja be, akik korukban megváltoztatták a világról kialakult képet! Albert Barillé mesesorozatának 12. részét nézheted most meg, címe: Cabeza De Vaca.

Leírás:

1528-ban, ötven évvel Ponce de León után egy újabb konkvisztádort küldtek Florida felkutatására, Pánfilo de Narváezt. Az expedícióra mindenese és kincstárnoka Cabeza de Veca volt.

Cabeza 6 éven keresztül járta Amerikát keletről nyugatra, megtett vagy négyezer mérföldet, hatezer kilométert. Mindig gyalogszerrel, fegyver nélkül, étlen-szomjan és rongyos ruhában. A gyógyítás volt az egyetlen fegyvere és megtanulta ezt használni. A ménkű csak akkor csapott be, amikor más spanyolok érkeztek délről egészen más tervekkel. A konkvisztádorok közül Cabeza volt a legemberségesebb. Szenvedélyesen érdekelték azok a ismeretlen világok, melyeket felfedezett, Florida, Kalifornia, Mexikó. Mindent megtett, hogy megismerje az indiánokat és megértse őket. Azonban Cabezára is lesújtotta konkvisztádorok átka, börtönbe vetették, mert barátkozott az indiánokkal ott sínylődött míg meg nem halt.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑