Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2012, Júl, 12.
Továbbiak: Egyszer Volt... az Ötlet, Rajzfilmsorozatok


Egyszer Volt… az Ötlet – Buffon – A Múlt Felfedezése

Az Egyszer Volt, Hol Nem Volt az Ötlet című francia rajzfilmsorozat, a nagy felfedezéseket és feltalálókat mutatja meg nekünk, úgy hogy a gyerkőcök is jól meg tudják érteni. Most az 11. részt láthatjuk vagyis a Buffon – A múlt felfedezése epizódon ámulhatunk, hogy megtudjuk mondani mikor keletkezett a Földünk!

Tartalom:

A világegyetem, a Nap, a Föld hogyan keletkezett, mióta léteznek? Galilei bebizonyította, hogy a Föld kering a Nap körül és Newton megmagyarázta a gravitáció törvényét.

Írországi érsek, James Asher átnézett minden régi könyvet, összegyűjtött kéziratokat, éveken át kutatott, míg egy nap megtalálta a világteremtés dátumát: Kr. e. 4004 október 23., reggel 9 óra. 1681-ben egy angol tudós, Thomas Burnet azt mondta, hogy a Föld a teremtés kezdetén folyékony korong volt, ennek olajos takarójával alakult ki a kéreg. Ezt meghasadt itt támadt az Özönvíz. 1696-ban egy másik angol William Wisna, azt állította, hogy a haragos Isten üstököst bocsátott a Földre. 1731-ben Frusch Franz abbi azt mondta, hogy Isten elfordította a Föld tengelyét. Akkor még senki sem tudta még a tudósok sem, hogy a Bibliát jelképesen kell értelmeznünk, mert a vallás és a tudomány két különböző dolog. Goerge Buffon erre az elsők között jött rá. Buffon a Föld történetét korszakokra osztotta és még azt is megírta mik történtek bennük: a legelső korszakban alakult ki a naprendszer és a Föld; a másodikban bolygónk megszilárdul, nagy magaslatok formálódnak; a harmadikban a Föld lehűl, annak következtében a szerkezete sokat módosul; a negyedik korszakban tűzhányók törnek ki, a vízfelületek megváltoztatják a helyüket és módosítják a Föld felszínét; az ötödikben a szárazföld még egyetlen kontinens és megjelennek rajta az állatok; hatodik kor: a szárazföld több kontinensre szakad; hetedik kor: megjelenik az ember.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑