Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2012, aug, 17.
Továbbiak: Egyszer Volt... az Ötlet, Rajzfilmsorozatok


Egyszer Volt… az Ötlet – Ford és az Automobil Kalandja

Az Egyszer Volt, Hol Nem Volt az Ötlet című francia rajzfilmsorozat, a nagy felfedezéseket és feltalálókat mutatja meg nekünk, úgy hogy a gyerkőcök is jól meg tudják érteni. Most az 20. részt láthatjuk vagyis a Ford és az automobil kalandja epizódon ámulhatunk, hogy megtudjuk mondani miért kapta a nevét a robbanómotor.

Tartalom:

A kerék módosította sok ezer év történetét, ugyanis az autó előtt a kereket kellett feltalálni és az több mint 5000 évvel ezelőtt történt a suméroknál, a közép-keleten. A kerekes kocsit aztán húzták, lovak, szamarak, ökrök, zebrák, de az ember már régóta motoros kocsikról álmodott. Például Leonardo da Vinci is. De Leonardo gyorsan elfelejtette a tervet, mint annyi mást is. Az első gépi hajtású jármű Cugno gőzkocsija lett, pár évvel később a skót Murdock készít újabb gőzkocsit. 1850-ben a francia Étienne Lenoir találja fel a belsőégésű motort, ezt az erőgépet városi gáz hajtotta, volt is néha gáz vele. Két évtized múlva német Nikolaus  Otto feltalálja az első négyütemű robbanómotort. A nevét onnan kapta a robbanómotor, hogy gáz és levegő keverékének a robbanása hozza mozgásba a dugattyút.

Az első benzinmotoros járművet a német Karl Benz készítette és az első négykerekű autót honfitársa, Gottlieb Daimler. Ezzel kezdődik egy valóban rendkívüli korszak; egyszerre mindenfelé autót gyártanak az egyik szebb, mint a másik. A drága autókat csak néhány kiváltságos ember vehette meg, de mindezt megváltoztatja egy farmer fia az amerikai Henry Ford, majd meglátjátok…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaEgy hozzászólás Egyszer Volt… az Ötlet – Ford és az Automobil Kalandja

  1. killer

    szuper ez a mese nagyon jo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑