Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2012, aug, 13.
Továbbiak: Egyszer Volt... az Ötlet, Rajzfilmsorozatok


Egyszer Volt… az Ötlet – Marconi és a Hanghullámok

Az Egyszer Volt, Hol Nem Volt az Ötlet című francia rajzfilmsorozat, a nagy felfedezéseket és feltalálókat mutatja meg nekünk, úgy hogy a gyerkőcök is jól meg tudják érteni. Most az 19. részt láthatjuk vagyis a Marconi és a hanghullámok epizódon ámulhatunk, hogy megtudjuk mondani mi az a szikraíró!

Tartalom:

Az idők során egyre gyorsabb módját találták ki az üzenetwk továbbításának. Már Észak-Amerika felfedezése előtt az indiánok füstjelzést használtak erre a célra. A további századokban megpróbáltak még gyorsabban üzengetni egymásnak az emberek. Az egyik legeredményesebb rendszert a francia Claude Chappe találta fel 1793-ban.

Ma már vannak olyan láthatatlan hullámok, amik áthatolnak az üvegen, a falon és a bezárt ajtón is. Ha láthatnák ezeket a hullámokat teljes zűrzavarban élnénk. Egy német tudós Heinrich Hertz rájött, hogyan lehetne továbbítani ezeket a hullámokat: tehát lehet előállítani hullámokat és azok gyorsan továbbhaladnak, fénysebességgel, de meg kellett tanulni alkalmazni őket. Erre először egy olasz ember, Marconi jött rá. Ő ezermester volt, nagyon kíváncsi természet már gyermekkorában kísérletezett.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑