Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2012, márc, 26.
Továbbiak: Egyszer Volt… az Emberi Test, Rajzfilmsorozatok


Hol Volt, Hol Nem Volt… az Emberi Test – Az Idegsejtek

Hol volt, hol nem volt…az emberi test című francia rajzfilmsorozat, az emberi test szerveinek  funkcióit, illetve a szervrendszer felépítését mutatja be, gyerekbarát módon. Most az 10. részt, Az idegsejtek epizódot láthatjuk, hogy okosabbak legyünk.

Tartalom:

A neuron vagy idegsejt agyunk és idegrendszerünk alapanyaga. Idegsejtjeinkkel együtt születünk, fejlődésük 1 éves korunkban befejeződik. Az idegsejt az emberi test egyetlen olyan sejtje, amely nem újul meg, elágazásai azonban tovább fejlődnek. Egy gombostű fejébe 100 ezer idegsejt férne bele és lehetséges kombinációik számát csak egy többszázezer jegyű számsorral lehetne leírni. A sokmilliárd idegsejtek érzékelik a külvilág ingereit és képessé tesznek bennünket, hogy felfogjuk őket. Rendezik, összehangolják és koordinálják belső világunk, az emberi szervezet tökéletes működését.
Az egy idegsejtjei irányítják az érzékeléseinket és a reagálásainkat, de az álmaink, az érzelmeink, az alkotóképességünk, a személységünket is vajon az idegsejt állítja elő glukóz és aminosavak segítségével? Ez egy olyan kérdés, amire csak Te adhatsz választ!

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel az oldal tetejére ↑