Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, Már, 27.
Továbbiak: Mesék Mátyás Királyról, Rajzfilmsorozatok


Mesék Mátyás Királyról – A Cinkotai Kántor

A Mesék Mátyás királyról magyar rajzfilmsorozatban Mátyás igazságosságának lehetünk szem- és fültanúi, avagy láthatjuk, hogy az arra méltó elnyeri tisztességes büntetését, jutalmazását! Most Mátyás országjárásának 4. részét tekintheted meg mely A cinkotai kántor  címet viseli.

Tartalom:

Kicsiny és szegény falucska volt Cinkota Mátyás idejébe, így azután szegény volt a plébánia, a pap is, na meg a kántor is. Nem csoda hát, hogy a cinkotai pap ‘oly nagyon elkeseredett, amikor egyetlen kapája kőbe harapott és eltörött. Szembetevő falatja is alig, hogyan tellene hát új kapára. Azonban a kántor egy követ látott tanúskodni, épp a gúnyája alant: “e helyütt ősi kolostor állott, körülötte nyilván hatalmas apátsági birtoka, élén az apát úrral” – és íme lám már mondja is a mi papunk Mátyásnak, hogy mit kíván e kő alapján magának és Cinkotának. Mátyás meghallgatta, meg is teszik, amit tőlük kíván, ha válaszol három kérdésre: Mire gondol most a király? Hány kanál víz van a tengerben? Hol kél fel a nap? – amikre felettébb együgyű válaszokat adott.

A kántor olyannyira biztos volt az apáturaságban, hogy máris hitelbe itta borát, egy budai fogadó ivójában, nagy elszántsággal bizonyítván, hogy itt is felettébb kicsi borosicce. Aztán megtudja, hogy nem ment a dolog. A kántor ruhát cserél a pappal, mert akkor soha nem lészen apátság Cinkotán…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑