Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, ápr, 24.
Továbbiak: Mesék Mátyás Királyról, Rajzfilmsorozatok


Mesék Mátyás Királyról – A Tök és a Négy Ökör

A Mesék Mátyás királyról magyar rajzfilmsorozatban Mátyás igazságosságának lehetünk szem- és fültanúi, avagy láthatjuk, hogy az arra méltó elnyeri tisztességes büntetését, jutalmazását! Most Mátyás országjárásának 11. részét tekintheted meg mely A tök és a négy ökör  címet viseli.

Tartalom:

Csípős őszutón vett szállást a garabonciás deáknak öltözött Mátyás király kelibe. Kemény volt a derékalj, hideg a szoba, falatnyi a vacsora, de az árát azért jól megkérte a fogadós: külön a fűtését, borét, a világító olajét, na meg a lova istállójáét, pedig gyalogszerrel járt a király most is.

Aztán Buda felé indulva Mátyás találkozott egy jóemberrel, ki a früstök, ebéd és a vacsora helyett is fütyült  mert a keresett betevője adóba ment és adósságba, csak egy hatalmas töke volt neki, ami ha már megédesedett elviszi Mátyás királynak ajándékba. El is indult volna vele a szerencsétlen csak azt nem tudta miképpen, mert olyan nagy volt, hogy a szekere összetört alatta, így a szomszéd fogadós felajánlotta, hogy napi fuvarral felviszi a királynak, persze csak nagy fizetség fejében. El is indultak hát a tökkel, négy ökör hajtásában, majd amikor Buda várába értek, nem kis meglepetés érte őket…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel az oldal tetejére ↑