Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, Már, 23.
Továbbiak: Mesék Mátyás Királyról, Rajzfilmsorozatok


Mesék Mátyás Királyról – Beatrix Királyné Tréfája

A Mesék Mátyás királyról magyar rajzfilmsorozatban Mátyás igazságosságának lehetünk szem- és fültanúi, avagy láthatjuk, hogy az arra méltó elnyeri tisztességes büntetését, jutalmazását! Most Mátyás országjárásának 3. részét tekintheted meg mely a Beatrix királyné tréfája címet viseli.

Tartalom:

A Budai Várpalota kapuja előtt mindig sok panaszos vár bebocsájtásra, azt remélve, hogy Mátyás király igazságot tesz ügyes-bajos dolgaiban, már ha itthon van, mert most éppen Bécs városa alatt csatázott. Igen ám, de két kódis már napok óta a kapuk előtt tanyázott. Az őrök hiába próbálkoztak az elzavarásukkal, ők biz’ egy tapodtat sem indulnak, amíg Mátyás meg nem halgatja panaszukat. Pedig tudta a keményt törvényt mindenki, a király távollétében senki sem ítélkezhet. Hát, ahogy növekedett a koldus éhsége, úgy fogyott-fogyatkozott türelme és egyszer csak megjelent Beatrix királyné, aki rendet tett a két jóember közt.

Így a talyigás kibékült a szamarassal, mert hisz mit ér a szamár kordély, a kordély pedig szamár nélkül. Itt akár véget is érhetne a történet, csakhogy midőn Mátyás hazatért Budára, a királyné rosszakarói megsúgták néki, hogy a Nápolyból hozott feleség beavatkozott az igazságszolgáltatásba. Igen megharagudott erre Mátyás, mert bár feleségét nagyon szerette, az igazságot még jobban: “a törvény mindenkit kötelez, még ma este gyűjtsd össze mindazt a palotában, ami számodra kedves és holnap reggel már nem is akarlak látni” – mondta Beatrix királynénak, aki eztán bölcsen megtréfálta Mátyást.

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaEgy hozzászólás Mesék Mátyás Királyról – Beatrix Királyné Tréfája

  1. Boros Zoltan

    Csodás Mátyás király legendái

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑