Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, ápr, 20.
Továbbiak: Mesék Mátyás Királyról, Rajzfilmsorozatok


Mesék Mátyás Királyról – Mátyás Kovács

A Mesék Mátyás királyról magyar rajzfilmsorozatban Mátyás igazságosságának lehetünk szem- és fültanúi, avagy láthatjuk, hogy az arra méltó elnyeri tisztességes büntetését, jutalmazását! Most Mátyás országjárásának 10. részét tekintheted meg mely a Mátyás kovács  címet viseli.

Tartalom:

Történt egyszer, tán épp századszor, hogy Mátyás király ismét álruhába járta az országot, hogy annak is meghallgassa búját-baját, aki nem tud vagy nem mer panaszra menni hozzá. Vaj, hol lészen szállása, akad-e betevő falat, mert hogy a tarisznya is csak gonddal és panasszal teli, falat kenyér sem fér már bele. Egy kovácsember szívesen adott szállást a Mátyás kovácsként bemutatkozó idegennek, akinek még ételt és kabátját zálogba adva, bort is felkínált.

Mátyás kovács tanácsára a mesterember  felvitte kovácsolt portékáit a budai vásárba, hol nem volt kolbászból a kerítés és a mi mesterünknek is igencsak a nyakán maradt mind a sok jó kovácsolt holmi, aztán mivel hitte is egy kicsit Mátyás kovács szavát arról gondolt szerencsét próbál a palotában, ha már a piacon nem volt néki, no de ezt is csak azért mert asszonya egy kis túrót, köpült vajat küldött a minapi vendégnek…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel az oldal tetejére ↑