Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, ápr, 12.
Továbbiak: Mesék Mátyás Királyról, Rajzfilmsorozatok


Mesék Mátyás Királyról – Mátyás Szolgái

A Mesék Mátyás királyról magyar rajzfilmsorozatban Mátyás igazságosságának lehetünk szem- és fültanúi, avagy láthatjuk, hogy az arra méltó elnyeri tisztességes büntetését, jutalmazását! Most Mátyás országjárásának 8. részét tekintheted meg mely a Mátyás szolgái  címet viseli.

Tartalom:

Ünnepi lakodalom, dúsan terített asztal várta Budán, vízkereszt napján a meghívott vendégsereget. Ez a nap Nagyboldogasszony havának hatodik napja, a Napkeleti bölcsek ünnepe, kik elsőnek vívén ajándékot a kis Jézusnak. Ahogyan az lenni szokott e napon mindenütt a keresztény világban, királyi palotában vagy jobbágyportán megajándékozták az emberek. Mátyás megbecsült szolgája a fakanál segítségével tanítja az illendőség (“Ne nyúlj a tálba elsőnek, mindig csak a többivel egyszerre”)  és szerénység (“Ha másokkal egy tálból eszel, hát sose nyúlj a másikéhoz, mindig csak magad elől szedjél“) törvényeire nemes urakat.

A lakoma után, ki-ki tehetsége szerint gazdag ajándékkal vagy csak mestersége címerével udvarolt Mátyás színe előtt. Ki szívből, ki számításból tette a király lába elé ajándékait. Délvidék főkapitánya, Kinizsi Pál három zsák lisztet hozott királyának, talján krónikása Marcio, pedig saját könyvét adományozta urának…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel az oldal tetejére ↑