Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, Júl, 31.
Továbbiak: Mondák a Magyar Történelemből, Rajzfilmsorozatok


Mondák a Magyar Történelemből – Botond

Jankovics Marcell bábáskodása alatt elkészült Mondák a magyar történelemből sorozat, népünk gyakorta emlegetett alakjait mutatja be. A közismert legendákat és eseményeket is felvonultató magyar rajzfilmsorozat 5. részét láthatod most, melynek címe: Botond.

Leírás:

Történt pedig az Úr születésének 957. esztendejében, hogy a görög császár felbátorodván a magyarok németföldi vereségén megtagadta a mondott magyarok fejedelmének fizetendő adót. Hallván a történteket, Taksony a magyarok fejedelme módfelett megbosszankodott  Miután meghányta-vetette dolgot Apor vezérrel kit a közösség állított a seregek élére, elhatározta, hogy móresre tanítja a hitszegő császárt és noha békeszerető ember hírében állott, háborút hirdetett a görögök ellen.

Kiszállván a következő esztendőben a magyarok Apor kapitány vezénylete alatt bementek Bulgáriába. A magyarok átkeltek Bulgárián és belépve a birodalomba hamarosan Drinápolyhoz jutottak és elfoglalták. Végül Konstantinápoly falai alá érkeztek és ott megültek. Mielőtt a a magyarok ezt a várost ostromolni kezdték volna a védők, hogy a felesleges vérrontást elkerüljék egy görögöt küldtek ki a városból, akkora volt, mint egy óriás. Azt kívánta, hogy két magyar keljen vele birokra, mondván ha le nem győzi mindkettőt, a görög császár adófizetője lesz a magyaroknak. Módfelett bosszantotta ez a magyarokat, majd találtak számára ellenfelet, Botondot, aki kiállt a görög elébe és kérte, hogy még két görögöt állítson maga mellé…

Tags: , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑