Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2012, Júl, 07.
Továbbiak: Nils Holgersson Csodálatos Utazása a Vadludakkal


Nils Holgersson – Glimminge Kastélya

Magyarországon 1988-tól kezdték sugározni a svéd-szlovák-japán rajzfilmsorozatot, Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal címen. Most a Nils-es kaland 8. részét, a Glimminge kastélyát nézheted most meg, Pocok és Akka örömére!

Tartalom:

Nils és a vadludak még javában az igazak álmát aludták, kisvártatva azonban Pocok ébresztőt fújt barátjának, tudniillik megérkezett gólya Gereben, méghozzá nem is egyedül. Gereben a kis manót hozta magával, aki kijelentette Akkának, hogy csak akkor hajlandó visszavarázsolni Nils Holgerssont, ha sértetlenül visszaviszi Márton gúnárt Lappföldről, hazáig. Ezt Nils is megtudta a harkályok fecsegéséből, így nagy örömmel indult útnak a vadludakkal. Mint minden évben, most is ellátogatott Akka Glimminge Kastélyához, megnézni hogy vannak barátai a fekete patkányok. A vadludak épp jókor jöttek mert szürke patkányok és vezetőjük (a fekete patkányoktól átállt) Rettegett Sunyi bevenni készültek a várat és a gabonaraktárat. Nils bátorsága nélkül simán behatoltak volna a szürke patkányok, ugyanis a szürke patkányok a Gúla hegyre mentek szórakozni.

Ingrid és Siri időben értek vissza a Batukától elkért kürttel, majd Nils kezébe dobták azt. A patkányok nem tudtak elleállni a csodkürt hangjának, Nils peckesen vonult az élükön és fújta a csodakürtöt míg a csillagok fel nem jöttek az égre, a patkányok pedig elbűvölten mentek utána. Hajnalodott már, de Nils még mindig fújta, már a nap is felkelt, de a patkánysereg még mindig követte, így aztán mind messzebbre kerültek Glimminge gabonaraktárától.

Tags: , , , ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑