Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, máj, 07.
Továbbiak: Thomas, a Gőzmozdony


Thomas, a Gőzmozdony – A Rakoncátlan Mozdony

Sodor szigetén lázasan tevékenyednek a mozdonyok, köztök Thomas, a kis gőzmozdony is, aki (legtöbbször) a kövér ellenőr utasításai szerint cselekszik. Ha megnyomod a ► gombot, akkor a gőzölgő masinák kalandjainak 1. évadának, 15. részét láthatod mely A rakoncátlan mozdony címet kapta.

Tartalom:

Henry és Gordon magányos álldogáltak, míg Thomas úton volt, nagyon hiányzott nekik, több munkájuk volt és maguknak kellett a kocsikért menniük, nem szerették. James is morgolódott, a kocsik meg csak nevettek rajta. A mozdonyok a kövér igazgatót okolták a gondok miatt. A nagy állomásoknak két fordítókorongjuk is volt, a kövér igazgató azért építette meg így, hogy a szerkocsikat könnyedén meglehessen fordítani, mert veszélyes volna, ha gyorsan tolatnának. A Thomashoz hasonló mozdonyoknak nincs szükségük ilyesmire, ők könnyedén gurulnak előre vagy hátra. Gordon nagyon megelégelte, hogy a kövér igazgató tolatókocsit és személykocsit csinált belőlük, hogy mocskos mellékvágányokra járjanak.

A fordítókorong egy szeles helyen volt, közel a tengerhez, ha nem megfelelően tolat rá elveszti egyensúlyát és nehéz lesz megfordulnia. Ezen a napon Gordon rosszkedvű volt, ráadásul erős szél is fújt, a vezetője próbálta jó helyre állítani, de Gordon nem segített neki, a fűtő is próbálta meghúzni a kart, de Gordon súlya és az erős szél megakadályozta ebben. Aznap este a három mozdony tiltakozó gyűlést tartott, Gordonnak tolatnia kellett, mindenki azt hitte róla, hogy szerkocsis, James a fordítókorongon úgy pörgött mint egy búgócsiga és mindenki kinevette, mindennek tetejében az igazgató tolatómozdonynak használta őket, így Gordonnal elhatározták, hogy sztrájkolni fognak…

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑