Menü
1 Csillag2 Csillag3 Csilag4 Csillag5 Csillag

Közzététel: 2013, ápr, 03.
Továbbiak: Bogyó és Babóca, Rajzfilmsorozatok


Bogyó és Babóca – Karácsony

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány kalandos, természetbeli felfedezéseit, Bartos Erika meséi alapján Pogány Judit meséli el nekünk. Most a kis barátok történeteinek 1. évadának, 7. részét skubizhatod meg, melynek címe: Karácsony.

Tartalom:

Egy szép, téli napon Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány elindultak az erdőbe fenyőágat keresni. Megláttak egy kis vihar döntötte fenyőfát, amit gondoltak hazavisznek és karácsonykor feldíszítik  Amikor felemelték a fát, megdöbbenve vették észre, hogy egy százlábú szorult alá. Óvatosan feltették a százlábút a szánkóra és Babóca házába vitték, ahol puha ágyba fektették. Babóca meleg teát főzött, Bogyó pedig mesét olvasott neki a kukacos mesekönyvből. Másnap reggel a százlábú kinyitotta a szemét és bágyadtan segítőire mosolygott, napról-napra erősödött és hamarosan teljesen meggyógyult. Babóca marasztalta, szerette volna, ha velük töltené a karácsonyt a százlábú, aki szívest-örömest elfogadta a kérést. A katicalány és a csigafiú elgondolkozott, hogy mit is adhatna ajándékba egy százlábúnak, mire Babócának eszébe jutott valami, megsúgta Bogyónak, aki lelkesen bólogatott a remek ötletre. Bogyó és Babóca még aznap elmentek a hangyákhoz, és megkérték a hangyakirálynőt készítsék el a százlábú ajándékát.

Elérkezett a karácsony, a csigafiú és a csigalány talpat készítettek a karácsonyfának, amikor beesteledett, Bogyó izgatottan adta át ajándékát Babócának, majd Bogyó is megkapta ajándékát Babócától. A karácsonyfa szép színes szalaggal és fényes csillagszórókkal pompásan ragyogott azon a szép estén, amire a szentjánosbogarak is előjöttek, akik díszeket hoztak és a százlábú segített a fára biggyeszteni azokat. Nemsokára a hangyák is megérkeztek egy csomaggal, amit átnyújtottak a kedves százlábúnak…

Tags: ,


A GyerekTV főbubusaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel az oldal tetejére ↑